Препорачано

Влијание на бојата во Вашиот дом

Бојата влијае на нас повеќе отколку што можеме да сфатиме.
Постојат многу статии за психологијата на бојата, и со добра причина - различни бои и тонови можат да имаат дефинитивен ефект врз нашите емоции и расположенија.
Сината го намалува апетитот на пример, а портокаловата боја е наводно најдобра боја за концентрација и продуктивност.
Исто така, препорачливо е да се избегне жолто кога сликате соба на вашето бебе. Додека е весело и топло, всушност се покажа дека бебињата се повеќе склони кон плачење! Не е идеален за оние први неколку месеци. Колорит...енергија...