ЗА НАС

МБ ХОМЕ - МОКОШ е градежна компанија, со седиште во населба Илинден, Р.С.Македонија, делува во областа на  градежништвото од 2017 година. Нашиот тим е формиран од финансиски советник, проектанти, техничари, општи работници, електричари, водоводџии, мајстори за кнауф, мајстори за финални работи во градежништвото со долги години искуство во работењето.

Нашата дејност

 
Нашата приоритетна дејност е изградба ,,клуч на рака'' на монтажни куќи од СИП ПАНЕЛ, единствени на пазарот во       Р.С.Македонија. Ви нудиме МОНТАЖНИ ЕКО КУЌИ со висок квалитет кој е по сите стандарди за градба. Голема енергетска ефикасност, термичка изолација, можност за имплементација на Смарт технологија и ултра модерен дизајн на екстериер и ентериер. Воедно МБ ХОМЕ - МОКОШ отпочна и со изградба на ПРВИОТ ,,Модерен Дом на Тркала''.
 

Услуги

Во склоп на фирмата имаме и сектор за продажба и купување на недвижнини. Развиена мрежа на деловни соработници од областа на електрика, водовод, градежни материјали, керамика, санитарија, ПВЦ столарија, собни и влезни врати како и изработка на мебел по мерка. Како и воспоставена соработка за изработка на огради, лимарија, панели, метална конструкција, тенди, перголи, хортикуларно уредување.

Изградба на Еко Куќи со употреба на Сип панел

Долги години на светскиот пазар, за прв пат на македонскиот пазар
Буџетска опција за нискоградба, а цената не влијае на квалитетот на градбата. Технологијата на изградба се користи при изработка на стамбени, комерцијални и деловни единици.
СИП ги користи и ги спроведува најдобрите европски градежни практики, благодарение на што изградбата на куќи од СИП панели се врши со најголема одговорност.
Се користат најновите случувања во областа на енергетската ефикасност. Во таква куќа, трошоците за греење на просторот се зачувуваат до максимум.
И покрај фактот дека цената на куќата се основа на канадска технологија таа е многу помала отколку други методи и технологии. Удобноста на домот, функционалноста, и издржливоста не е инфериорна во однос на другите материјали и градежни методи.
Изградбата на објектот се изведува за многу пократко време во споредба со сите аналози без исклучок. Во однос на естетиката и  разновидноста, СИП панелите дури и ги надминуваат другите материјали.
Се користат еколошки материјали за изолација. Во фазата на дизајнирање,  се користи модерен софтвер за да се создаде куќа, чија содржина за време на изградбата ќе чини многу помалку отколку со традиционалните технологии.

Сертификати

НАШИТЕ ПРОЕКТИ
Оддвојте време и разгледајте ги нашите најнови проекти